De TT van Assen

De TT van Assen wordt jaarlijks in Drenthe verreden. Het is veruit het grootste evenement wat de provincie rijk is en trekt mensen vanuit heel Nederland. Maar daarnaast zul je fans van de Moto GP zien van over de hele wereld. Dat het circuit geliefd is bij vele mensen uit alle windstreken zul je tijdens het gehele weekend overal kunnen merken. Het bijwonen van deze race is en feest op zich en eigenlijk iets wat iedere motorsportliefhebber een keer meegemaakt moet hebben. Daarnaast staat het circuit van Assen garant voor een mooie race vol spanning en vermaak. Reden genoeg dus om deze race in ieder geval eens op de televisie te bekijken.

De fans verblijven vaak het gehele raceweekend in Assen en omgeving. De Nacht van Assen is daardoor inmiddels ook een waar begrip geworden. Deze valt in het weekend van de TT. Overal in de stad zijn evenementen, festivals en andere festiviteiten die in het teken staan van de Moto GP wedstrijd. Zelfs als je geen groots fan bent is het alleen daarom al hartstikke leuk om dit eens mee te maken. Dit jaar vind de wedstrijd plaats in het laatste weekend van de maand juni, waardoor het hopelijk ook nog eens heerlijk weer zal zijn.