Het succes van Jeffrey Herlings

Een naam die de Nederlandse motorcross het afgelopen jaar meer dan op de kaart heeft gezet, is Jeffrey Herlings. Met absolute overmacht wist hij het WK op zijn naam te schrijven, en van echte spanning was dan ook nauwelijks meer sprake nadat het seizoen goed en wel onderweg was. Hij is oppermachtig geweest en dat eigenlijk het hele seizoen. Dit is iets wat we niet al te vaak meemaken in de motorcross, en zeker niet op deze manier.

Herlings werd geboren in het Noord-Brabantse Geldrop en hij bleek al op jonge leeftijd zeer veel aanleg te hebben voor Motorcross. Doordat hij een blessure opliep, moest hij tijdens zijn kampioensjaar een race missen. Dit kon hij zich echter zeer gemakkelijk veroorloven. Buiten deze race om won hij bijna alle races op de kalender en kwam zijn totaal aantal zeges uit op negentien. Dit betekend dat er slechts twee races waren waarbij hij niet als winnaar uit de bus kwam. Deze mate van overmacht, in combinatie met zijn nog vrij jonge leeftijd, scheppen de verwachtingen dat hij ook de komende jaren veel successen zal gaan boeken.

Uiteindelijk kan er natuurlijk nog van alles gebeuren waardoor dit wel of niet zal lukken, maar een zekerheid is toch wel dat hij enorm veel talent heeft en mijlenver voor lijkt te liggen op de rest van zijn huidige concurrenten. Er moet dus wel iets bijzonders gebeuren of buitengewoon veel pech aan te pas komen wil Herlings niet nog veel meer prijzen in de wacht gaan slepen.