Vedetten uit het verleden

Zoals gezegd zijn er een aantal legendarische rijders uit het verleden binnen de motorsport. Vandaag de dag is het vooral Valentino Rossi die bij het grote publiek bekend is als een ware kampioen, maar dit is wel eens anders geweest. De Italiaan Giacomo Agostini won maar liefst 15 wereldtitels verdeeld over de jaren zestig en zeventig. Daarnaast pakte hij in de hoogste klassen het goud in 122 races. Rossi kan zeker nog in de buurt komen van dit record en heeft in totaal meer Grans Prixs gewonnen wanneer we ook de lichtere klassen meetellen. Echter lijkt hij te laat om nog een gooi te doen naar het record van vijftien titels in de zwaarste klassen.

Het record van de meest gewonnen wedstrijden ligt wel nog relatief binnen handbereik. Een andere grootheid was de Spanjaard Angel Nieto. Hij won maar liefst 13 wereldkampioenschappen in de hoogste klasse en combineerde deze met 90 dagzeges. De Spanjaard is nog niet al te lang terug overleden, maar zal altijd te boek staan als een grootheid in de sport. Er zijn nog een aantal meervoudige kampioenen, maar zij volgen wel op gepaste afstand van dit drietal.