De beste teams in de Motorsport

Net zoals dit in de Formule 1 het geval is, kan er een groot verschil tussen de teams zitten in de Moto GP en de andere klassen. Ondanks het feit dat de motoren aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen, kan het nogal een verschil zijn voor welk team je rijdt. Al heeft de coureur zelf natuurlijk ook een vinger in de pap. Toch zien we steevast terug dat bepaalde teams het meestal beter doen dan anderen. Dit ligt veelal aan het feit dat deze de beste mensen hebben in combinatie met het beste materiaal en de meest vaardige rijders.

Er zijn vele teams in de Motorsport actief. Vooral de teams van Japanse komaf doen het over het algemeen meer dan uitstekend. Denk hierbij aan Honda en Yamaha, al ligt de concurrentie altijd op de loer. De laatste decennia zijn deze teams met motoren met een Japanse achtergrond echter oppermachtig gebleken. Op een enkele uitzondering na, al komt dit echt zelden of nooit voor. Een coureur met ambitie zal er dus altijd voor proberen te zorgen dat hij bij deze teams terecht komt, want dit geeft veruit de meeste kans op een wereldtitel.