Motorcross in Valkenswaard

In 2019 is het wederom zover, want ook dan staat er een motorcross wedstrijd gepland in Valkenswaard. De bescheiden stad onder de rook van Eindhoven, laat zien hoe je toch groot kan zijn, doordat dit evenement altijd weer duizenden bezoekers die kant op trekt. Niet zo gek, want ondanks dat er op meerdere plaatsen in Nederland races worden gehouden, heeft Valkenswaard voor de cross fanaat toch net dat beetje extra. Dit komt vooral door de vele legendarische races die hier al eerder gereden werden en de prachtige sfeer die er altijd weer hangt.

De baan in Valkenswaard draagt de naam Eurocircuit. De verwachtingen zijn wederom hooggespannen omdat de Nederlanders het de laatste jaren uitstekend doen tijdens de races van het kampioenschap. Dat de titel afgelopen jaar veroverd werd, zegt wat dat betreft al meer dan genoeg. Het leuke is dat motorcross daardoor nog veel meer is gaan leven dan dat het voorheen al deed. Al geldt dit in het geval van Valkenswaard allerminst, omdat het hier altijd al geleefd heeft. Je zult dit aan alles in en rond het circuit kunnen merken.

Niet voor niets wordt de baan gezien als de bakermat van de Nederlandse motorcross. Juist dit is de reden dat winnen op dit circuit iets is dat torenhoog op het verlanglijstje staat van menig coureur uit Nederland, alsook bij de landgenoten en fans. De race is een geweldig evenement om van dichtbij mee te maken. Mocht je meer willen weten over de Grote Prijs van Valkenswaard, dan kun je de website van het circuit bezoeken. Hier is tevens meer informatie te vinden over de ticketverkoop en de exacte data van de race. Mocht je willen weten hoe je precies bij het circuit komt, dan is dit hier ook te vinden.

Niets is mooier dan het hele weekend dit spektakel bij te wonen. Dit kan gemakkelijk omdat je, indien gewenst, op een camping vlakbij het parcours kunt verblijven. Deze is het hele weekend geopend voor toeschouwers zodat je echt geen minuut hoeft te missen. Alles is dus aanwezig om te zorgen voor een geweldig weekend vol motorcross. De races zelf zijn daarbij natuurlijk het hoogtepunt waarvoor iedere liefhebber graag komt kijken. Een werkelijk unieke ervaring voor zowel jong en oud, die je gewoonweg niet mag missen.