De Dakar Rally

Een race die natuurlijk altijd met stip genoteerd staat is de Dakar Rally. Deze geweldig spannende rally voert de deelnemers door de meest ruige woestijnen en landschappen, en is eigenlijk met niets te vergelijken. De zwaarte van de race is ontzettend groot. Dit komt vooral door de lengte hiervan en het bij vlagen zeer moeilijke parcours.

De afgelopen editie van de rally deden er een kleine 150 motorrijders mee aan de wedstrijd. Dit is misschien nog wel het zwaarste onderdeel van allemaal. Het vergt enorm veel conditie van de mannen op de motoren om de race tot een goed einde te brengen, en dit ook nog eens zo snel mogelijk te doen.

Ieder jaar wordt de Dakar Rally gehouden in januari, net na het ingaan van het nieuwe jaar. De laatste editie werd verreden over een prachtig parcours in Zuid-Amerika wat door landen als Bolivia, Peru en Argentinië heen ging. Het was een extra speciale race omdat het de 40ste editie betrof. Dit gaf de race dit keer nog net dat beetje extra, ondanks dat het normaal gesproken ook al niets mist, en was het geweldig mooi om dit te zien. De prachtige, karakteristieke landschappen, gecombineerd met de sportieve slijtageslag die de Dakar Rally is, maken het kijken steevast spannend tot het bittere einde.

Ook dit jaar zal de rally wederom plaatsvinden op een mooie locatie. Dit keer voert deze alleen door Peru. Door het uiteenlopende landschap en de vele hoogteverschillen zorgt deze locatie voor een race om naar uit te kijken. Het parcours is zeer slopend, maar dit is zeker niets nieuws voor de Dakar Rally. Dit wordt dus vrijwel zeker weer smullen voor alle volgers van de rally. Let dus goed op dat je er helemaal klaar voor zit begin januari, want je wil vast geen minuut missen.