Bijzondere circuits

De discussie over wat de mooiste circuits zijn, gaat vaak alle kanten op. De meningen lopen veelal uiteen, omdat iedereen andere redenen aanvoert waarom een circuit nu wel of niet net iets meer speciaal is dan een andere baan. Hieronder vindt je een paar van de meest geliefde racebanen van allemaal.

Spa Francochamps

Deze baan in de Belgische Ardennen ligt ten eerste vlakbij huis voor velen, maar kent daarnaast zoveel nostalgie dat het een speciale plek heeft in de harten van de meeste fans. Er zijn een aantal dingen die het extra bijzonder maken, zoals de lengte van de baan en de bochten die je in die hoedanigheid bijna nergens anders zult vinden. Reden genoeg dus om van Spa Francochamps te houden.

Monza

Dit is niet alleen het meest bekende circuit van Italië, toch wel een beetje de bakermat van het racen, maar ook één van de mooiste van Europa. Races hier zijn altijd weer een feest om te zien en menig toeschouwer is daarom groots fan van Monza. Het is tevens de thuisbaan van Ferrari. De baan is enorm snel en kent veel lange rechte stukken, ideaal dus voor de snelste rijders van allemaal.