De grote kampioen Valentino Rossi

Als we spreken van een ware kampioen in de Moto GP dan is dit toch wel Valentino Rossi. De Italiaan, bekend vanwege zijn nummer 46 en de felle blauwe en gele kleuren van de motor waarop hij zijn meeste successen vierde, is een echte wereldkampioen. Hij werd in 1979 geboren in de Italiaanse plaats Urbino. Rossi is inmiddels dus bijna 40 jaar oud, maar daarom niet minder ambitieus. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een waar begrip in de sportwereld.

Ook in het seizoen van 2019 doet Rossi nog steeds mee en gaat hij voor niets minder dan goud. Hij rijd dan wederom op een motor van Yamaha. De reden dat hij, ondanks zijn vele kampioenschappen, nogmaals voor het hoogste podium wil gaan is vooral omdat hij een unicum op zijn naam kan schrijven. Niet dat hij nu al bij uitstek de beste Moto GP rijder van dit millennium is, maar toch lijkt er nog meer in het vat te zitten.

Onlangs wist hij een op het circuit van Monza, in zijn thuisland, voor de zevende keer een race genaamd de Monza Rally Show op zijn naam te schrijven. Mocht het Rossi lukken om nogmaals de wereldtitel in de Moto GP te veroveren, dan betekend dit zijn tiende wereldtitel in zijn loopbaan. Het lijkt er daarom nu al op dat niemand voorlopig heel dicht in de buurt gaat komen. Al zijn er wel rijders met meer wereldtitels, maar dit is alweer een aantal decennia geleden. Rossi heeft momenteel nog 7 titels nodig om het record te evenaren van de coureur met de meeste Grand Prixs op zijn naam, zijn landgenoot Giacomo Agostini.