Het WK Motorcross

Het WK Motorcross is steevast een enorm spektakelstuk. Dat hierin de laatste tijd een grote Nederlandse inbreng is maakt het alleen nog maar mooier. Voor de vaderlandse fans brengt dit de spanning naar een nog hoger niveau, al was er naderhand niet eens zoveel sprake van spanning afgelopen seizoen. Het was namelijk een Nederland die het gehele seizoen door heerste. Hij sleepte de titel uiteindelijk met grote overmacht in de wacht en wist zich te kronen tot de onbetwiste koning van het motorsport seizoen.

Overvolle kalender

De kalender puilt inmiddels uit en telt maar liefst twintig wedstrijden. Dit houdt in dat er tijdens het seizoen enorm veel races verreden worden in een hoge frequentie. Geweldig voor alle toeschouwers natuurlijk! Zo is er iedere twee weken, en soms bepaalde weken achter elkaar, een race met meerdere manches. Daarnaast neemt de kalender de coureurs mee over de hele wereld. Zo zal het seizoen beginnen in Argentinië, maar zijn er tevens veel races in Europa. Zo vinden er maar liefst drie plaats op Italiaanse bodem en worden er in Nederland zelfs twee Grand Prixs gehouden. Genoeg kans dus om de beste rijders dicht bij huis, live in actie te zien.

Grand Prixs in Nederland

Met maar liefst twee Grand Prixs op de kalender kan de Nederlandse motorcross fan zijn of haar hart ophalen. Het zal zeker weer smullen worden komend seizoen. Daar komt vervolgens nog eens bij dat de grootste kanshebber voor de titel een landgenoot is, wat er alleen maar voor zal zorgen dat er nog veel meer mensen zullen komen kijken. Kansen genoeg dus op veel overwinningen en mooie races.

Naast de Nederlandse Grand Prixs zijn er meerdere races die niet al te ver uit de buurt plaatsvinden. Een leuke reden dus om als fan eens een tripje te plannen en gelijk een race mee te pakken. Het hele weekend gaan is in dat geval natuurlijk wel het leukste. In totaal zal het seizoen van begin april tot aan oktober duren. Een lange rit dus, maar wel vol geweldige races, van Zuid-Amerika tot in Rusland en Azië, overal ter wereld staan races gepland.

De verwachtingen voor komend seizoen

Natuurlijk is de hoop van de meeste fans dat Jeffrey Herlings, net als afgelopen seizoen, weer oppermachtig gaat zijn. Of dit daadwerkelijk gebeurd hangt van allerlei factoren af, maar vooralsnog lijkt alles erop te wijzen dat het mogelijk moet zijn om nogmaals een zeer succesvol seizoen neer te kunnen zetten. Aan de supporters zal het zeker niet liggen. En aan de coureur ook niet, want hij staat erom bekend niets aan het toeval over te laten. Er mag in ieder geval weer genoeg spektakel verwacht worden, om te beginnen tijdens de eerste race. De meesten Motorcross fans kunnen daarom niet wachten tot april.