24 uur van Le Mans

Nog een zeer bijzondere wedstrijd die tevens voor motoren verreden wordt, is de 24 uur van Le Mans. Deze race staat alom bekend als een ware klassieker op de kalender, zowel in de auto- als de motorsport. Voor iedere liefhebber, en zeker ook voor de meeste coureurs zelf, is het een must om deze tenminste een keer verreden te hebben. Wat de race vooral bijzonder maakt is het feit dat het vooral aankomt op uithoudingsvermogen. Degene met de sterkste conditie heeft dus sowieso de grootste kans om hier te winnen.

Le Mans is een plaats in het Noordwesten van Frankrijk. Het circuit bevindt zich aan de rand van de stad en is sinds jaar en dag een waar bedevaartsoord voor echte liefhebbers van de sport. Alle onderdelen komen in de race bovendrijven, waardoor het steevast een slijtageslag wordt. Al sinds het einde van de jaren ’70 wordt de race jaarlijks gehouden. De winnaars zijn veelal uit Frankrijk zelf afkomstig, al zit daar soms wel een rijder van buitenlandse komaf tussen. Ook zijn er een aantal Nederlanders die de race wel eens op hun naam hebben geschreven.

Officieel heet de race voor motorrijders de 24 uur van Le Mans Moto. Deze wordt georganiseerd op het Bugatti Circuits Le Mans, zoals de naam van de baan luidt. Gelukkig voor de fans uit Nederland is het goed te bereiken en niet al te ver van huis. Des te meer reden dus om er eens een keer bij te zijn. Ondanks dat de race ook voor de toeschouwer een ware uitputtingsslag is mag dat de pret zeker niet drukken. Le Mans is een fantastische ervaring voor zowel rijder als toeschouwer.