Motorcross uitgelegd

De sport Motorcross is, zeker in de lage landen, erg geliefd. Er zijn vele mooie wedstrijden en er komen veelal zeer goede coureurs uit dit gebied. De sport zelf kan als extreem zwaar worden omschreven. Om een bijzonder goede crosser te zijn moet je daarom naast een goede dosis talent beschikken over extreem uithoudingsvermogen. Een andere eigenschap welke niet mag ontbreken is veel lef. Want je kunt absoluut niet bang zijn tijdens een wedstrijd!

Een val kan ernstige blessures opleveren, die niet vreemd zijn in de sport. Het gaat er dan ook ruig en hard aan toe tijdens een wedstrijd. Men rijdt zij aan zij door het zware zand, wat alles fysiek nog lastiger maakt. Daarnaast moet je continu scherp zijn en weten waar je tegenstanders zitten. Maar dat is nog lang niet alles. Een coureur moet zeer behendig en snel zijn om op alle onderdelen uit te kunnen blinken. Dit wordt natuurlijk een stuk gemakkelijker wanneer iemand qua conditie topfit is. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om meer focus te leggen op al het andere. Deze eigenschap zul je als crosser zeker nodig hebben om zover mogelijk uit te kunnen blinken.